De ontbijtkoek

De ontbijtkoek

ontbijtkoekOm je bewust te maken wat wel gezond en wat niet gezond is, neem ik vandaag de ontbijtkoek in beeld.

Ik analyseer vaak verschillende voedingspatronen om mensen te helpen, hierdoor krijg ik inzicht in vele gebruikte producten. Tot mijn verbazing komt de ontbijtkoek vaak aan bod en wordt deze het meest genuttigd als ontbijt of tussendoortje. Zelf denk ik dat mensen kiezen voor de ontbijtkoek, omdat deze makkelijk, snel en lekker is. In de supermarkt kun je deze tegenwoordig kopen in handige meeneem verpakkingen die natuurlijk ideaal zijn om mee te nemen en snel te nuttigen. De vraag is echter: “Is de ontbijtkoek wel dat ideale tussendoortje?”

Gemakkelijk en lekker zal de ontbijtkoek vast zijn, maar gezond absoluut niet! Als voorbeeld neem ik even de snelle Jelle ontbijtkoekrepen. Wist je dat een zo’n reep van 70 gram maar liefst  28.9 gram suiker bevat? Dit zijn 7 suikerklontjes! De reep bestaat dus voor 41% uit suiker,  dat is echt heel  veel! Houdt er daarnaast rekening mee dat niet alleen de snelle Jelle, maar ook alle andere ontbijtkoekrepen veel suikers bevatten!

Je kan je voorstellen dat de ontbijtkoek dus verreweg van gezond is en totaal niet past in een gezond voedingspatroon. Mijn advies is om de ontbijtkoek te laten voor wat het is en op zoek te gaan naar een gezonder alternatief! Kijk voor inspiratie eens bij mijn recepten.

 

Binnenkort zal ik weer een product onder de loep nemen! Heb jij een suggestie voor een product? Neem dan contact met mij op via het contactformulier en laat je suggestie weten.

Gerelateerde berichten

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *