Havermout ontbijt met cacao of vanille

Havermout ontbijt met cacao of vanille

Havermout ontbijt met vanille of cacaopoeder
Bestaande uit ”schone” koolhydraten en vitaminen en mineralen.
1 persoon
Met unieke kortingscode mede mogelijk gemaakt door Perfectbody

Heb jij in de ochtend weinig tijd om een gezond ontbijt klaar te maken en neem je keer op keer maar het gemakkelijke wat eigenlijk niet zo gezond is? Dan is dit ontbijt misschien iets voor jou! Het ontbijt bestaat onder andere uit havermout  en is in slechts 2 minuten klaar te maken. Je kunt dit ook makkelijk onderweg eten bijvoorbeeld in de auto of op de fiets en het is super gezond!

Ik raad dit ontbijt iedereen aan, wat je trainingsdoelstelling ook is. Het is voor iedereen gezond. De koolhydraten uit havermout zijn namelijk langzaam verteerbaar wat je gedurende tijd een verzadigd gevoel geeft. Je houdt hierdoor je suikerspiegel in balans en voorkomt hiermee de welbekende eetbuien. Havermout is prima te gebruiken als broodvervanger, maar let er wel op dat je voor de biologische versie kiest.

Je kunt de havermout combineren met rauwe cacaopoeder of vanille, beide bevatten verschillende vitaminen en mineralen. Dit maakt je havermout lekkerder en ook nog eens voedzamer!

 

Ingrediënten:20150615_172003[1]
– 120-150 gram biologische(gemalen) havermout of 4 scoops
– 2 á 3 glazen water
– 1 vanille stokje of 1 theelepel rauwe cacaopoeder

Bereidingswijze:
Je kunt dit ontbijt zowel met een blender als met een shake beker bereiden, beide zijn prima opties. Met een shakebeker kun je het wel gemakkelijker klaarmaken en meenemen.

1) Doe de havermout in de blender en blender het net zo lang totdat het poeder is. Je kunt er voor kiezen om dit elke keer opnieuw te doen of in een keer al je havermout fijn te malen en dit bewaren in een bakje (dit scheelt je ’s ochtends weer werk). Heb je van je havermout al poeder gemaakt? Schep het dan rechtstreeks in de shake beker.

2) Snijdt het vanille stokje door midden, schaaf de vanille er uit en voeg deze toe. Kies je voor de cacaopoeder schep er dan 1 theelepel cacaopoeder bij.

3) Voeg de glazen water toe en blender of shake het tot een geheel en je ontbijt is klaar!

20150615_132317

TIPS:
-Let er op dat je de havermout goed fijn maalt, zodat er geen stukjes meer inzitten.

-Slik na het drinken van een slok de havermout niet direct door,  maar maal het eerst een aantal seconden rustig in je mond. De opname/vertering van koolhydraten begint namelijk al in de mond, vandaar dat we dus ook altijd goed moeten kauwen wanneer er iets gegeten wordt.

Omdat ik persoonlijk erg fan ben van dit ontbijt en zoveel mogelijk mensen dit wil laten proberen, mag ik namens perfectbody een unieke kortingscode aanbieden op hun shakebekers. Je krijgt na het invullen van onderstaande code 10% korting, dus haal snel je beker in huis!

Bestel hier je shake beker en vul de kortingscode in: JOERI462

Heb je nou een vraag of misschien wel een leuke suggestie? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@joerikempkes.nl. Geen enkele vraag of suggestie is raar of onmogelijk, ik help je graag!

 

Heel veel succes!

Gerelateerde berichten

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *