Krachttraining is meer dan alleen bodybuilding

Krachttraining is meer dan alleen bodybuilding

Krachttraining, wie heeft er tegenwoordig nog niet van gehoord? Het wordt steeds populairder, maar toch zijn er nog talloze mensen die bij het woord krachttraining alleen denken aan bodybuilding en opgepompte spieren.  Gelukkig is het meer dan alleen dat!

Voor veel mensen zijn het vaak de vele foto’s van zowel mannelijke als vrouwelijke bodybuilders die afschrikken om te starten met krachttraining. Mensen zijn bang om net zo gespierd te worden en besluiten daarom  de stap naar de krachttraining niet te maken. Dit is natuurlijk erg jammer, want krachttraining kan juist heel goed voor je zijn! Dat door krachttraining je spieren ontwikkelen is zeker waar, maar dat je door krachttraining een lichaam krijgt die je op de vele foto’s ziet is absoluut niet waar. Wat je op die foto’s ziet  is echt topsport en eist heel veel van zowel de fysieke als mentale belastbaarheid van de sporter.  Deze mensen doen dag in en dag uit niks anders dan trainen en gezond eten, ze zijn er op elke fronten volledig mee bezig en dan nog duurt het jaren om zo’n lichaam te realiseren. Laat je door de foto’s en verhalen dus absoluut niet afschrikken. Probeer juist om je heen te kijken en zie welke geweldige resultaten mensen behalen met het doen van krachttraining!

Eigenlijk zou iedereen aan krachttraining moeten gaan doen, al is het alleen al om de belastbaarheid van je lichaam te vergroten. Van nature zijn je spieren in het lichaam nauwelijks getraind en zijn ze al helemaal niet getraind op de belasting die wij ons lichaam (dagelijks) geven, denk onder andere aan: lichamelijk werk, huishoudelijke klusjes, tuinnieren, sporten, eventuele hobby’s en natuurlijk nog vele andere bezigheden. Het gevolg van deze ongetraindheid en de relatief lage belasting zijn vaak pijnklachten en blessures. Deze gevolgen kun je vaak al gemakkelijk voorkomen door het doen van krachttraining.

Met krachttraining kun je natuurlijk veel doelstellingen realiseren, maar simpelweg ook de belastbaarheid van je lichaam verhogen. Dit is één van de belangrijkste reden waarom  iedereen aan krachttraining zou moeten doen. Maak van je “slappe’’lichaam een sterk en belastbaar lichaam, je zult merken dat je de dagelijkse activiteiten ook veel prettiger uitvoert.

Probeer eens open te staan voor krachttraining en laat jezelf informeren wat krachttraining voor jou kan betekenen.  Ken jij mensen die nog steeds zo over krachttraining denken en vindt jij dat ze ook moeten starten met het uitvoeren van krachttraining? Informeer ze dan over deze blog.

 

Meer informatie? Stuur gerust een berichtje. Geen enkele vraag of suggestie is raar of onmogelijk, ik help je graag!

Heel veel succes!

Gerelateerde berichten

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *