WAT IS CROSSFIT?

WAT IS CROSSFIT?

crossfit games row women cheering

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Tijdens de training word er gewerkt met functionele bewegingen in een gevarieerde manier. Crossfit kan je zowel individueel als in een groep uitvoeren.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen.

 

Verschillende WODS;
• RFT – Rounds For Time – in deze workout vorm maak je meerdere rondes af van combinaties van oefeningen, en probeert deze in een zo snel mogelijke tijd te voltooien
• AMRAP – As Many Rounds As Possible – in deze workout vorm voltooi je zo veel mogelijk rondes van combinaties van oefeningen in een bepaalde tijdsframe
• EMOM – Every Minute On The Minute – in deze workout vorm voltooi je een beweging of een combinatie van bewegingen elke minuut, op de minuut

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, gewichtschijven, touwen en pull up bars.

Tijdens de workout gaat het er om dat je samen met je groep de WOD uitvoert. Hierdoor is het trainingsniveau niet van belang. Het maakt niet uit of ‘’Jan’’ nu 5 herhalingen maakt of dat ‘’Pietje’’ 10 herhalingen maakt, het gaat er om dat we samen het aantal herhalingen bereiken. Het enige trainingsniveau wat van belang is, is het beheersen van de oefeningen wat betreft techniek.

Doordat je in een groepsverband werkt, kan iedereen elkaar helpen en motiveren. Je zal merken dat je prestatieniveau omhoog gaat en het maximale uit je lichaam perst. Hierdoor creëer je altijd een overload principe. Wat een overload principe is lees je binnenkort in mijn een nieuwe blog!

Succes!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *